30.07.2008

Sonunda geldi mi?


Bugün çıkan haberlere göre Liverpool, Garth Barry için Aston Villa'ya 5. ve son teklifini iletti ve Aston Villa'dan da evet cevabını aldı. 17.5 milyon Paund+Steve Finnan. Finnan'ın değeri 1.5 olarak hesaplandı ve böylece Barry için teklif edilen rakam 19 milyonu buldu.

Cuma günü sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor, bakalım çıkan bu son dedikodu ne kadar doğru! ve bakalım 2 aydır bitmek bilmeyen bu transfer sonunda bitecek mi?

Sunderland geliyor


Teemu Tainio, Pascal Chimbonda, Steed Malbranque ve eğer Portsmouth aklını çelmezse Younes Kaboul transferlerinin ardından Tottenham ağırlıklı bir kadroya sahip olacak Sunderland. Geçen sezon Ferguson'dan sonra tıpkı onun gibi uzun yıllar Man Utd'ı çalıştırması umulan Roy Keane'nin yaptığı mucize ile son derece güçsüz bir kadro ile ligde kalmayı başaran Sunderland bu sezon kademe atlamak istediğini transfer marketinde resmen gösterdi. Tottenham'dan gelenler haricinde Bolton Wanderers'dan El-Hadji Diouf, Cork City'den David Meyler, Ipswich Town'dan Nick Colgan'ı aldılar.

Sunderland iyi para harcayarak ligde kalıcı olmak istediğini gösterdi, artık kendini ispatlamış bir menajeri ve kaliteli oyuncuları da var bu gidişle hedeflerine ulaşacaklar.

29.07.2008

İşte gerçek Scouser, işte gerçek 7 numara



Cantona'dan inciler




Gelmiş geçmiş en renkli futbolculardan biri Cantona, 5 yıl oynadığı Man Utd'da adeta kral ilan edildi, PL'i domine eden kadronun en önemli dişlisiydi, 30 yaşında ani bir kararla futbolu bıraktı, her zaman farklıydı ve verdiği yeni demeciyle farklılığından hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi.

Öncelikle Man Utd ve Ronaldo ile ilgili konuştu, Ronaldo'nun dünyanın en iyi oyuncusu ve gerçek bir artist olduğunu ve dolayısıyla dünyanin en iyi kulubünde oynadığını söyledi. Man Utd'dan ayrılmasının nedenlerini bilemediğini çünkü kişiliğini çok iyi tanımadığını belirtti ve "eğer Real Madrid taraftarı ise veya çocukluğundan beri orada oynamanın hayalini kuruyorsa onu anlarım ama gitmek istemesinin altında başka birseyler varsa onun bir aptal olduğunu düşünürüm" dedi.

Kendi geleceği ile ilgili de ilginç şeyler söyledi, çok yakında teknik direktörlüğe döneceğini ve bunu her zaman olduğu gibi kendi yöntemleriyle yapacağını anlattı. "kendi felsefemi, kendi karakterimi yansıtacağım daha önce hiç denenmemiş metodlarla geleceğim, herkes çok şaşıracak, bekleyin ve görün" dedi.

Büyük Fransız'ın biran evvel futbola dönüş yapmasını ve renki karakter sıkıntısı çeken futbola heyecan getirmesini dört gözle bekliyoruz...

Liverpool'un ahını aldı


Mayıs ayından beri süren Barry spekülasyonların baş kahramanı Martin O'neill, Liverpool'luların ahını almış olacak ki haftasonu oynanan maçta en güvendiği oyuncularından birini kaybetti, Bouma Intertoto mücadelesinde ciddi biçimde sakatlandı ve O'neill'i büyük bir sıkıntı bastı. Şimdi ucuz bir sol bek yaması peşinde, Reading'in solbek ve en önemli oyuncularından biri Shorey'i almak istiyor. 4,5 milyon gibi bir rakam konuşuluyor ki gayet gerçekçi bir rakam. Reading en yüksek maaşlardan birini alan Shorey'i iyi bir rakama satmak istiyordu, alan memnun satan memnun durumu olacak gibi!

Bu arada Barry sorunsalı ciddiyetini korumakta, Liverpool peşini bırakacak gibi durmuyor, antipatik Martin'e rağmen...

Yeni hedefler hazır



Robbie Keane'i Liverpool'a kaptıran, Berbatov'u da Man Utd'a kaptırmak üzere olan Tottenham'da yeni hedefler belli oldu! Roman Pavlyuchenko ve Diego Milito...

Euro 2008'de Rusya ile yıldızlaşan
Roman Pavlyuchenko oturmuş bir takımın iyi bir dişlisi aslında, çok pozisyona girmesi artısı, birçoğunu kaçırması eksisi. Tottenham'a beklediği etkiyi verir mi bilinmez, Diego Milito ise küme düşen Zaragoza'nın golcüsü, net vuruşları var, etkili bir oyuncu, giden ikilinin yerini doldurur mu soru işareti. Forvet transferine bayılan Tottenham için öyle yada böyle heyecanlı bir transfer dönemi, satıyorlar-alıyorlar, güç kazanıp kazanmadıkları ise bir muamma. Bir gerçek var ki Modric ve Dos Santos ile bir ivme kazandılar, gerisi Ramos'a kaldı...

Everton'da transfer bilmecesi



Ortasahada Tim Cahill, Mikel Arteta, Phil Neville, Leon Osman, Steven Pienaar gibi oyunculari olmasina ragmen kaliteyi bir kademe daha arttırma çabası içinde Everton, bu bağlamda Portekiz'li Joao Moutinho'nun peşine düştüler, iyi de yaptılar zira 21 yaşındaki yıldız Sporting ve Portekiz formalarıyla klasını ispatladı. 11 milyonluk bir teklif yapıldı ama son haberlere göre bu teklif reddedildi, yavaş yavaş teklif yükseliyor, Moutinho da artık ayrılmak istediğini açıkladı, bakalım mavi formayi giyebilecek mi?

Andy JohnsonFulham'a sattılar yerine de Tottenham'lı Darren Bent'in peşine düştüler ama bu transfer çok da olası gözükmüyor! Robbie Keane'i Liverpool'a veren Tottenham Berbatov'u da Man Utd'a kaptırmak üzere, durum böyleyken bir sezonda 3. forvetini kaptırması beklenemez. Everton'ın elinde Yakubu ile Anichebe kaldı, bakalım kadroya bir forvet daha katabilecekler mi? Şu bir gerçek ki
Joao Moutinho ve Darren Bent transferlerini gerçekleştirirlerse çok büyük bir iş yapmış olacaklar!

16.07.2008

Yarım zamanlı sol bek


2003'den beri her sezon en az 2 sağ ve sol beke milyon Paundlar veren Chelsea, o furyadan aldığı Wayne Bridge ile birlikteliğini 4 yıl daha uzattı. Ashley Cole gibi bir oyuncunun yedeği olan Bridge geçen sezon sadece 9 maçta oynamasına rağmen Portsmouth'dan gelen forma garantili teklifi reddedip haftalık 80.000 Paund karşılığında Chelsea ile sözleşme yeniledi ve yarım zamanlı sol bek lakabını bir kez daha haketti. Parayı futbola tercih ederek tam bir Chelski topçusu olduğunu kanıtladı...

10.07.2008

Dossena & Degen





Resmi imzalar atildi, Benitez'in neşesi yerinde!