24.03.2008

Drogba cezayı kesti


Arsenal her zamanki pozitifliğiyle 70 dakika futbol olarak üstün gotürdüğü maçı Drogba'nın olağanüstü gayretiyle Chelsea'ye kaptırdı ama şunu çok rahat söyleyebiliriz ki Arsenal yenilmesine ragmen son 20 dakikaya kadar çok iyi oynadı. Eduardo'nun sakatlığıyla başlayan uğursuzluklar liderin 6 puan gerisinde 3. sıraya inmelerine kadar etkiledi, okadar berbat bir Liverpool var ki daha fazla basamak inemezler! Chelsea ise ArsenalMan Utd mı şampiyon olur tartışmaları yapılırken ısrarla takibini sürdürdü ve en azından rakiplerinden birini geçti, diğerini de kendi sahasında ağırlayacağını düşünürsek şampiyonluk şansı şiddetle sürüyor! Drogba büyük olduğunu bir kez daha gösterdi, maçı bir takımdan aldı, diğer takıma verdi.

Chelsea-Arsenal : 2-1

23.03.2008

Kaybedenler takımı


Evet kaybedenlerden kasıt tabiki Liverpool. Domestik kayıp Liverpool bugün yine işbaşındaydı, yine bir lokal büyük maç, yine kaybetmek üzere sahaya çıkmış bir menajer, yine ayaklarında pranga bağlı futbolcular! daha 1. dakikada futbolcuların yüzünden düşen bin parça, adeta yenilmeye çıkmışlar! böyle bir maçtan ne bekleyebilir Liverpool taraftarı? tabiki hiçbirşey! bütün bunlara hakem-futbolcu iletişimi üzerine kurulu bir lig olan İngiltere'de görülmeyen bir sari kart ile(2. olduğu için atıldı) Mascherano'nun kırmızı kartı da eklenince fark kaçınılmaz oldu!

Nani, Rooney, Tevez, Anderson, Ronaldo ile adeta akan Man Utd mükemmel futbolunu biraz kassa 7-8 golle süsleyebilirdi ama 3 tane ile yetinmeyi seçtiler! sadece bir demeç bile Man Utd oyuncusu ile Liverpool oyuncusu arasındaki farkı özetliyor. Kendisiyle yapılan ropörtajda Ferguson sizi nasıl motive ediyor diye soran muhabire Ronaldo, "Ben futbola aşığım, motive olmak için TD'e ihtiyacım yok" diye cevap veriyor. Bu maçı anlatmak için başka söze gerek var mı?

Man Utd-Liverpool : 3-0

21.03.2008

Vogel Blackburn Rovers'da


Real Betis tarafından aralık ayında serbest bırakılan eski PSV ve Milan'lı, 31 yaşındaki ortasaha oyuncusu Vogel, bir süredir idmanlara çıktığı Blackburn Rovers'la sözleşme imzaladı. Savage gittikten sonra ortasahada derinlik sıkıntısı çektiğini belirten Mark Hughes için iyi bir alternatif olacağı kesin, kariyerli bir oyuncu, bonservisi elinde olması da cabası.

Kaptan kim olacak


Evet Fransa ile oynanacak dostluk maçı öncesinde kimin kaptan olarak sahaya çıkması gerektiği konusunda tartışmalar var. Eski kaptan Beckham, sakat oldukları için İsviçre maçında oynamayan Terry ve Lampard, İsviçre maçının kaptanı Gerrard. Bakalım 100. kez milli olan Beckham'a jest mi yapılacak, Terry veya Lampard'dan biri sakatlıktan döndükten sonra bandı takacak mı, yoksa Gerrard'ın bir maçlık kaptanlığı devam mı edecek? Her yönüyle ilginç bir milli maç bizleri bekliyor!

Beckham erdi muradına


Geçen sezon Real Madrid'de anlık performanslarıyla şampiyonluğun mimarları olmuşlardı; Capello ve Beckham! misyonlarını tamamlayıp biri Amerika, diğeri İngiltere yolunu tuttu, yollar kesişti. 99 kere milli olan Beckham eski hocası tarafından magazincilerin büyük beklentileri içinde Fransa milli maçında 100. maçı için milli takıma çağırıldı. Neyse şu 100 olayı da tamamlansın da suni tartışmalar da geride kalsın.

Woodgate'in ayrılmasından sonra Borough defansının bankosu olan Weater kadronun yenilerinden, Walcott zaten çağırılıyordu ama son dönemdeki formundan sonra daha referanslı geldi, Micah Richards, Curtis Davies, Ledley King, Nicky Shorey,Michael Carrick, Emile Heskey sakatlıklardan kadroya çağırılmayanlar.

James (Portsmouth), Carson (Aston Villa), Kirkland (Wigan); Bridge (Chelsea), A Cole (Chelsea), Johnson (Portsmouth), Terry (Chelsea), Brown (Man Utd), Lescott (Everton), Ferdinand (Man Utd), Wheater (Middlesbrough), Woodgate (Tottenham), Upson (West Ham); Barry (Aston Villa), Young (Aston Villa), Bentley (Blackburn), J Cole (Chelsea), Lampard (Chelsea), Wright-Phillips (Chelsea), Beckham (Los Angeles Galaxy), Gerrard (Liverpool), Hargreaves (Man Utd), Downing (Middlesbrough), Jenas (Tottenham); Walcott (Arsenal), Agbonlahor (Aston Villa), Crouch (Liverpool), Rooney (Man Utd), Owen (Newcastle), Defoe (Portsmouth)


Haftanın benzeri

20.03.2008

Utd öncesi nostalji




Pazar günü Man Utd-Liverpool maçı var! birkaç pankartla nostalji fena olmaz!

Tottenham-Chelsea : 4-4


Geçen cuma CL kura çekimlerinden beri Türkiye'de herkes Chelsea eksperi oldu, klasik laflar Mourinho gitti Chelsea bitti, az gol yerler, az gol atarlar, Barnsley elediyse Fenerbahçe de eler vs. Öncelikle bittikleri falan yok! Ligde en son 2007'de maç kaybettiler, gol atamıyorlar diye birşey yok bugünkü Tottenham maçları 4-4 bitti! bizim yazarlara inat adamlar 4 gol atıp 4 gol yediler. Bu sezonki Tottenham-Chelsea maçları ilginç enstantenelere sahne oluyor, Grant da bu maçı "anormalden de anormal" olarak değerlendirdi. E biz de Türk basınına uyalım birkaç kelime edelim bu konuda, Chelsea bugün duran toplarda defansif olarak zor anlar yaşadı, Fenerbahçe'nin bu konuda uzman olduğu düşünüldüğünde benzer hataları Fenerbahçe'ye karşı yaparlarsa sonucun onlar için iyi olmayacağı açık. Resmi olarak olmasa da PL'de şampiyonluk yarışından koptular, artık ellerinde bir tek CL kaldı! bu yükü kaldırabilecekler mi? göreceğiz!

19.03.2008

Stephane Mbia için Manchester kapışması


Fransa'nın Rennes takımında oynayan 21 yaşındaki defansif ortasaha Stephane Mbia için Manchester'ın 2 takımı City ve Utd kapışıyorlar. Sağ bek olarak da oynayabilmesi Gary Neville'in sakatlığı, Wes Brown'un yeni sözleşme imzalamaması sebebiyle o mevkiide sıkıntılı günler geçiren Utd'ın, transfere daha öncelikli bakmasına sebep oluyor. Oyuncuyla yapılan röportajda piyasa arttırma politikaları sezdik, Liverpool, Chelsea, Milan ... Allah ne verdiyse her takımdan teklif olduğunu söyledi, sezon sonu Mbia kapışması nerelere varacak bakalım?

14.03.2008

Bir Chelsea-Liverpool yarı finali daha mı?


Evet İngiliz gazetelerinin başlıkları bu yönde! önce eşleşmelere bir bakalım;

Fenerbahçe-Chelsea
Roma-Man Utd
Arsenal-Liverpool
Schalke-Barcelona

Yarı final de belli oldu tabiki buna göre Fenerbahçe-Chelsea turunun galibi ile Arsenal-Liverpool turunun galibi eşleşecek. Aynı şekilde Schalke-Barcelona galibi ile Roma-Man Utd galibi eşleşecek. Liverpool 2005'de kupayı kaldırdığında yarı finalde Chelsea ile eşleşmiş ve inanılmaz 2 maçla turu geçen taraf olmuştu, şuanki duruma bakılırsa aynı eşleşme yolda! diğer tarafta da Man Utd-Barcelona eşleşmesi büyük ihtimal dahilinde!

Çeyrek final eşleşmelerine bakınca en rahat Barcelona ve Chelsea gibi gözüküyor ama artık bu aşamadan sonra kimin ne yapacağı belli olmaz!

11.03.2008

Alonso'nun kararı


CL'i rövanş maçı için Milano'ya uçan Liverpool'da Alonso eşinin doğumu sebebiyle kafileye katılmayıp Liverpool'da kaldı. Bu kararından sonra Liverpool kariyerinin tehlikeye girdiğini söyleyenler var. ama Profesyonel Futbolcular Derneğinden Alonso'ya destek gecikmedi, kulubün Alonso'ya destek olması gerektiğini ve büyük takımların geniş kadrolara bu günlerde ihtiyaç duyduğunu açıkladılar! Maçın skorunun bu konu üzerinde büyük etkisi olacak gibi, hafif sakatlığı olan Mascherano'nun iyileşmesi Benitez'in Alonso'yu aramayacağı manasına geliyor ama ne olursa olsun Parry ve Benitez'in Alonso ile ilgili verecekleri karar merak konusu...

Enteresan bir FA Cup


Haftasonu alınan şok sonuçların ardından şekillenen durum şöyle;
Barnsley-Cardiff City WBA-Portsmouth

1 PL, 3 Championship takımının yarı finale kalma durumu en son 1908'de yani tam 100 sene önce meydana geldi, Portsmouth 1939'dan beri, Barnsley 1912'den beri Cardiff City 1927'den beri bu kupayı kaldıramadı, 1927 yılı kupanın İngiltere dişina çıktığı tek tarih.

Maçlar Wembley'de oynanacak, tarihler ve saatler henüz açıklanmadı ama inanılmaz mücadelelere sahne olacakları çok belli...

Chelsea'yi ilginç bir yaz bekliyor


2007 yazında diğer dönemlere oranla transferde hareketsiz aylar geçiren Chelsea'de bu yaz Abramovich'in 100.000.000 paund harcaması bekleniyor. ancak bu aralar geleceklerden çok gidecekler konuşuluyor. Drogba ve Lampard'ın kendi istekleriyle ayrılmalarına kesin gözüyle bakılıyor, istikamet de Milan ve Barcelona gibi! Claudio Pizarro, Steve Sidwell ve Tal Ben Haim hemen ilk etapta yollanacaklar, Andriy Shevchenko, Juliano Belletti ve Florent Malouda da Roman tarafından yollanacaklar listesinde gösteriliyorlar! Claude Makelele'nin emekliliği, Cudicini'ye de ayrılabilirsin denmesi ile Chelsea'nin menajerlik oyunu havasında bir yaz geçirecek olması farz oldu!

Hala Milli takım diyor


Michael Owen da gerçekten ilginç biri! takımı Newcastle Utd yerin dibine girmiş her geçen gün alt lige doğru hızla ilerliyor, takımı nasıl yukarda tutarız demiyor da bu kötü sonuçların Milli takım kariyerine etkisi hakkında yorum yapıyor! sen çık topunu oyna kulübünü bu utançtan kurtar da ondan sonra Milli takımı düşün!

8.03.2008

Gerrard-Torres resitali


4 günde Anfield'da West Ham Utd ve Newcastle Utd'la oynayan Liverpool'da atılan 7 golun 6 sına bu ikili imza attı, aslına bakarsanız sadece bu iki maça bakmaya gerek yok skor yükü açısından, PL'de toplam 29, genelde de 44 gol atmışlar, Owen gittiğinden beri Gerrard'ın bukadar iyi anlaştığı birini görmemiştik, Torres resmen Gerrard'ı da canlandırdı! Owen demişken bugun topla buluşma sayısı bile bir elin parmaklarını geçmez, Newcastle bağıra bağıra aşağıya gidiyor! Martins'in akıllara zarar şutu, Torres'in attığı goldeki vücut çalımı, Pennant'ın herkese nasip olmayacak bir şansla attığı maçın açılış golü, Torres'in Gerrard'a, Gerrard'ın da Torres'e assistleri maçın kaçmaması gereken anlarıydı! Liverpool, Barnsley aşağılanmasının ardından toparlanmışa benziyor. En azından CL derecesi almak için bu formlarını sürdürmek zorundalar...

Stereo MC's İstanbul'da



3 İngiliz Nick Hallam, Robert Charles Birch ve Ian Frederick Rossiter'den oluşan Stereo MC's 1990'da "Elevate my mind" single'larıyla Amerika listelerinde zirveye çıkan ilk Ingiliz Hiphop grubu olmuşlardı. 1992'de "Connected" ile ortalığı kasıp kavurmuşlardı. 97'de kendilerini tekrar ettiklerini düşünüp olayı bırakır gibi olsalarda Madonna'ya yaptıkları "Frozen" ve The Jungle Brothers'a yaptıkları "Jungle Brother" remixleri ile bitmediklerini gösterdiler! Ve bugün İstanbul'da hayranlarıyla buluşacaklar, kaçırılmaması gereken bir müzik ziyafeti!

NEREDE
The Hall
, Küçük Bayram Sok. No: 7, Beyoğlu
NE ZAMAN
08 Mart 2008, Ctesi, 23:00
ÜCRET
20 YTL - 25 YTL

7.03.2008

Lamina Diatta Newcastle'da


Evet Newcastle'ın bu transferine bakıp neden tonla gol yediğini anlamak mümkün. Forvetlerine milyonlar akıtıp iş defansa gelince cimrileşen Newcastle, Besiktaş'ın arkasına teneke bağlayıp kovduğu Senegal'li Diatta ile sezon sonuna kadar anlaştı. Keegan sakatlıklardan dolayı o bölgede sıkıntı yaşadıklarını, Diatta'nın kendilerine iyi bir opsyon olacağını belirtti! Göstereceği performansı çok merak ediyoruz açıkçası! bakalım Beşiktaş'lılar "bu adamı nasıl elimizden kaçırdık" mı diyecekler yoksa Newcastle'lılar "bu adama nasıl Newcastle forması giydirdik" mi diyecekler?

6.03.2008

7'de 3 (şimdilik)


Evet CL'de İngiliz takımlarının diğer ülke takımlarına oranı bu! önümüzdeki hafta oynanacak Inter-Liverpool maçından sonra bu oran %50'ye de çıkabilir! Yıllardır değişmeyen bu oranlara bakıp PL'de şampiyon olmanın CL'i kazanmaktan daha zor olduğunu görmek mümkün. Son 3 maçın formsuz takımı Arsenal mükemmel bir mücadelenin ardından Milan gibi bir kupa canavarını kendi evinde ezdi ve bir üst tura çıktı, Chelsea bu senenin grup maçlarında olağanüstü performans gösteren Olympiakos'u çok rahat geçti, Man Utd da aynı şekilde Fransa'nın en büyüğünü rahat geçti, şimdi sırada diğerlerine göre daha az şans tanınan Liverpool var! kendi evinde 2-0 kazandığı ilk maçın ardından Milano'da bu skoru korurlarsa turnuvada geriye kalan 8 takımdan 4'ü İngiliz olacak! Heysel faciasına kadar 70'lerde ve 80'lerde bugünlerden bile daha başarılı olan İngiliz takımları 10-15 yıllık Avrupa kupalarından men ve daha sonraki adaptasyon dönemlerini çok olumlu atlatmışa benziyor!

Brady'e çifte görev


Arsenal'ın şimdiki kadar iyi olmadığı 70'lerde parlayan ve hatta gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Liam Brady bu zamanlarda Arsenal Akademisinin başındaki görevinin yanısıra İrlanda Milli takımında Trapattoni'nin yardımcılığı görevine de getirilmek üzere! 80'lerde Juventus'a futbolcu olarak transfer olduğunda ozamanlar Juventus'u çalıştıran Trapattoni'nin öğrencisi olmuştu, simdi de oyuncu seçimi ve birçok konuda ona destek olacak, bu sefer yolları İtalya'da değil Ada'da kesişti. Arsene Wenger'le konuştuklarını ve Fransız'ın bu teklife sevindiğini belirten Brady, Arsenal'daki görevine devam edebileceğini de söyledi! Ozamanlar pek de sevimli olmayan Arsenal takımının yıldızlaşan hatta Ada'dan çıkıp da İtalya'da tutunabilen ender oyunculardandı Brady. Arsenal altyapısında yaptıkları ortada umarız benzer başarılara İrlanda ile de ulaşır...

5.03.2008

Hodgson'dan itiraf


Çiçeği burnunda Fulham menajeri Roy Hodgson ile Sir Alex Ferguson'la iyi arkadaşlar, haftasonu oynanan Fulham-Man Utd maçında uzun zaman sonra karşı karşıya geldiler. Klasik demeçler verilirken Hudgson 90'ların ortalarında Inter'in başına getirilme hikayesini anlattı ve Inter'in başına geçmeden önce ilk teklifin Sir Ferguson'a geldiğini ancak o reddedince görevin kendisine verildiğini söyledi. Yani burada tartışılacak iki konu var, acaba bizde buna benzer birşey olsa böyle bir itiraf gelir miydi? yoksa fitne, fesat, dedikodu, kıskançlık mı devreye girerdi? bize ikincisi gibi geldi! bir diğeri de eğer Sir Ferguson teklifi kabul edip Inter'in başına geçseydi hem Utd, hem de kendi kariyeri böylesine olağanüstü olur muydu? bunun cevabı da yaşanmadan bilinemez tabiki ama biraz futbol takibiyle, sanki olamazdı!

Güle güle Okocha



Amokachi ile birlikte ülkemizde inanılmaz performans gösterip hemşerisinin aksine kariyerine yükselerek devam eden ve PSG, Bolton gibi takımlarda oynayan, bir süreliğine Katar'a gidip bu sezon başında tekrar Ada'ya Hull City'ye transfer olan Jay Jay Okocha artık perdeleri kapatmaya karar vermiş! Bolton'un PL'in hatırı sayılır takımları arasına girmesinde en büyük pay sahibi olmuştu ama sakatlıklar bir türlü yakasını bırakmadı! Koşmayan, eli belinde, bu dünyaya ait olamayacak kadar teknik 10 numaralar ekolünün son temsilcilerindendi. Bundan sonra yolu açık olsun...

3.03.2008

Tim Cahill'in gol sevinci


Everton'un Avustralya'lısı Tim Cahill haftasonu 3-1 kazandıkları Portsmouth maçında attığı golden sonra 6 yıllığına cezaevinde olan abisine moral olsun diye böyle bir gol sevinci yaptı. Kelepçeli el havası vererek ilginç gol sevinçleri listesine girmeyi başardı, tabiki hemen olumlu olumsuz tepkiler gelmeye başlayınca hem kendisi, hem de Everton'dan bir sözcü bu konuda açıklama yapmak zorunda kaldılar!

Arsenal-Aston Villa maçında kavga


Arsenal-Aston Villa maçının devre arasında geçen hafta bacağı kırılan Eduardo'ya destek pankartı açan Arsenal taraftarlarıyla bu pankarta agresif karşılık veren Villa taraftarları arasında kavga çıktı, yaralananlar oldu ve 1 kişi hastaneye kaldırıldı, 10'dan fazla kişi tutuklandı. Yorumlara bakınca ırkçı hareket diyenler var, münferit bir olay diyenler var. Parasını bu işten kazanan bir insanın böylesine acı bir olayla işinden uzak kalmasıyla dalga geçmek insanlık adına utanç verici, o adamlar orada olmayı haketmiyorlar! bu işin ArsenalVilla'sı yok çünkü buna benzer bir şeyi geçen seneki Carling Cup Finalinde suratına inanılmaz bir tekme yiyen Chelsea'li John Terry'ye karşı Arsenal'lılar da yapmıştı! Bu tip pisliklerin biran evvel futboldan temizlenmesi lazım!

1.03.2008

Keegan: "daha başlamadım"


Ama ne zaman başlayacaksın Kevin demekten alamıyoruz kendimizi zira bu gol yeme ortalamasıyla devam ederlerse Newcastle'ı önümüzdeki sezon Championship'de izleyebiliriz! 2.5 aydır galibiyet yüzü görmediler, en son Aralık ayında 3 puanı aynı anda gördüler ve o gün bugündür yedikleri gol sayısı 30! tek ihtiyaçlarnın bir galibiyet olduğunu ve bu duruma gelmiş bir kulübü biranda değiştirmenin imkanı olmadığını söyledi. Oynadıkça zevk alacaklarını, zevk aldıkça da skorların geleceğini iddia etti! futbolcularına da sahip çıkarken aba altından da sopa göstermeyi ihmal etmedi! antrenmanlar çok sıkı geçiyor diyen Duff'a şaka yoluyla "ben de tam tersini düşünüyordum, şimdi ağır diyorsa bir de yeni sezon çalışmalarında görsün" diye cevap verdi!

Maddi ve manevi açıdan muthiş potansiyeli olan bir kulup Newcastle Utd ama şehrin sosyal açıdan Londra gibi çekici olmaması populer futbolcuların Utd'ı tercih etmemesine, tercih etseler bile sürekli mutsuz olmalarına sebep oluyor. Bir zamanların fırtına takımı şimdi eski efsanesiyle yeniden şaşalı günlerine dönmek istiyor, efsane biran evvel başlasın da biz de gerçek Newcastle'ı görelim!

Yeni Young'lar yolda


Ashley Young PL'in assist kralı, öldürücü korner ve serbest vuruşlarıyla adeta Aston Villa'da Carew'in besin kaynağı! yaşı da genç ve Milli takımın da sol kanadı ona emanet gibi gözüküyor, geçen sezon Watford'u PL'de tutmak için çok çabaladı ama sezon ortasında Aston Villa'ya 8.000.000 Paund'a transfer oldu, şuana kadar ki 1 senelik performansı kusursuz, okadar iyi ki bundan sonra da bunun altına düşmesini beklemiyor kimse. 2 küçük kardeşi de Ashley'nin yolundan geliyor, 18 yaşındaki Lewis Young ve 11 yaşındaki Kyle Young da abilerinin kariyerine benzer başlangıçlar yaptılar. İkisi de Watford formasını giyiyor, ikisi de ortasahanın ilerisinde forvet besleyici rölünde oynuyor. Watford'un PL'e çıkmasını ve kardeşlerine karşı oynamak istediğini açıkladı Ashley Young. Dediğine göre ikisi de en az kendisi kadar yetenekliymiş. Bakalım PL'de aile boyu Young izleyebilecekmiyiz?

Mascherano nihayet bitti


Rezalet bir West Ham tecrübesiyle İngiltere'ye giriş yapması çoğularına göre onu transfer edilmesi riskli oyuncular listenin başına koydu. 22 yaşında Arjantin Mill takımının ortasahasının bankosu nasıl olurda bukadar kötü olabilirdi ama Benitez ona inandı ve 2007 Ocak transferinde kiralık olarak kadrosuna kattı. Sissoko, Gerrard, Leiva, Alonso gibi ortasahanın ortasında oynayan muthiş oyuncuların arasında kendine yer buldu ve biranda takımın değişilmezi oldu. 2008 Ocak transferinde Sissoko'nun satılmasıyla o bölgedeki yarışma biraz daha rahatladı ve uzun uğraşlardan sonra nihayet bonservesi ile Liverpool'un oyuncusu oldu. Tam rakam açıklanmadı ama 18.600.000£ olduğu söyleniyor. Sağlam para ama Javier de çok sağlam bir ortasaha ve daha yaşı 23, uzun yıllar Alonso ile rotate edile edile oynarlar artık! 4 senelik imzaladı bu arada! hayırlı olsun...