29.07.2008

Cantona'dan inciler




Gelmiş geçmiş en renkli futbolculardan biri Cantona, 5 yıl oynadığı Man Utd'da adeta kral ilan edildi, PL'i domine eden kadronun en önemli dişlisiydi, 30 yaşında ani bir kararla futbolu bıraktı, her zaman farklıydı ve verdiği yeni demeciyle farklılığından hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi.

Öncelikle Man Utd ve Ronaldo ile ilgili konuştu, Ronaldo'nun dünyanın en iyi oyuncusu ve gerçek bir artist olduğunu ve dolayısıyla dünyanin en iyi kulubünde oynadığını söyledi. Man Utd'dan ayrılmasının nedenlerini bilemediğini çünkü kişiliğini çok iyi tanımadığını belirtti ve "eğer Real Madrid taraftarı ise veya çocukluğundan beri orada oynamanın hayalini kuruyorsa onu anlarım ama gitmek istemesinin altında başka birseyler varsa onun bir aptal olduğunu düşünürüm" dedi.

Kendi geleceği ile ilgili de ilginç şeyler söyledi, çok yakında teknik direktörlüğe döneceğini ve bunu her zaman olduğu gibi kendi yöntemleriyle yapacağını anlattı. "kendi felsefemi, kendi karakterimi yansıtacağım daha önce hiç denenmemiş metodlarla geleceğim, herkes çok şaşıracak, bekleyin ve görün" dedi.

Büyük Fransız'ın biran evvel futbola dönüş yapmasını ve renki karakter sıkıntısı çeken futbola heyecan getirmesini dört gözle bekliyoruz...

1 yorum:

graSS dedi ki...

her zaman hırçın oyunculara karşı sempatim olmuştur.
keza; pascal nouma, cantona, gazza.

bunların içinde futbol yeteneği en fazla olan tartışmasız cantonadır.