22.02.2008

Gazza gözaltında


İngiliz futbolunun efsanelerinden, gelmiş geçmiş en haylaz, bir okadar da yetenekli oyuncusu Newcastle doğumlu, Gazza lakablı Paul Gascoigne perşembe günü Newcastle'da bir otelde olay çıkarmak suçundan akıl sağlığı bölümünce gözaltına alındı. Ne fiziksel ne de ruhsal olarak birtürlü kendine gelemedi yıllardır, karısı dövdüğünü itiraf etti 2004'de çıkardığı kitabında ve bütün kişisel sorunlarından bahsetti. Geçen sene 40. doğumgününde ileri ülserden hastaneye kaldırıldı, zatürree oldu, başına gelmeyen kalmadı! şimdi de bu olay.

Futbol oynadığı dönemden arkadaşları, herkesi Gazza'nın bu kötü günlerinde ona destek olmaya çağırdılar. Eski Tottenham'lı Mabbutt "herkes futbolun büyük bir aile olduğundan bahseder, bu günler gerçekten aile olduğumuzu göstermek için bir fırsat" diyerek bütün futbol dünyasına seslendi.

Gazza biran evvel her açıdan düzelmeli, Lineker'le birlikte çocukluğumuzun kahramanlık listesinin tepelerinde bulunan bu karizmatik İngiliz'in aşağılara düşmesi insanı çok üzüyor. Mabbutt'un dediği gibi eğer gerçekten ortada bir aile varsa o aile ferdine kucak açmalı!

Hiç yorum yok: