14.02.2008

Premier League hakkinda bu hafta öğrendiğimiz 5 konu




1- Sven > Fergie

İngilt
ere Milli takımının başındayken yuhalanma rekorları kıran Sven Goran sezon başında Man City'nin başına getirildi ve çok da iyi bir kadro kurup takımı Şampiyonlar ligi kovalar duruma getirdi, ama herşeyden önemlisi Man City en son 1974'de Old Trafford'da Man Utd'a karşı üstünlük kurmuş hatta ve hatta en son 1970'de Man Utd'a karşı duble yapmıştı ki Sven yöntiminde bütün bu istatistikleri tarihe gömdüler, espirili yaklaşımla; Sven > Fergie!!


2- Yeni formalar berbat!

Münih faciasının 50. yıl dönümü nedeniyle Federasyondan aldığı özel izinle nostaljik, düz kırmızı, reklamsız, vücuda oturan, penye kumaşlı, dümdüz, mükemmel bir formayla sahaya çıkan Man Utd'ı görünce şuanki formaların estetikten ve futbolun amatör ruhundan nekadar uzak olduğunu görmüş olduk. Forma üreticileri umarız bu mesajı almıştır.

3- Tim Cahill, Everton'da oynamaya Yakubu'dan daha hevesli

Tim Cahill
Çarşamba günü Avusturalya Milli takımı adına oynadıktan sonra Everton'un Reading maçında takımının formasını giymek için tam zamanında Liverpool'a geri döndü ve maçına çıktı ama aynı şeyi Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya forması giyen Yakubu için söyleyemiyoruz. Kupadan elenmelerine rağmen ülkeye dönmek bilmedi. Demek ki neymis bu sorun sadece bizim Türk kulüplerine ait değilmiş!

4- Aliadiere'nin sorunu mental


Bizim Tuncay'ın Borough'dan takım arkadaşı ex-Gunner Fransız
Aliadiere sezon başında transfer olduğu takımında 7 ay yattı. Geçen hafta yapılan Alves transferinde sonra gaza gelmiş olacak ki bu hafta mükemmel bir maç çıkardı, demek ki Fransız'ın sorunu kafadaymıs, Nobre'nin Holosko transferinde sonra gaza geldiği gibi aynı mevkiilere yapılan transferlerin mevcut oyuncuya motivasyon getirdiğini görmüş olduk.


5- Afrika Kupası yüzünden ağlayan takımlar bıraksın bu işleri


Arsenal ve Chelsea'nin en iyi oyuncuları Afrika Uluslar Kupasına gittikleri için takımlarını yalnız bıraktılar, ama gelin gorün ki bunca futbolcusundan yoksun Arsenal zirvede 5 puanlık fark yaptı, Chelsea de rakibi Man Utd'a biraz daha yaklaştı, Şampiyonaya hiç oyuncu göndermeyen Man Utd ve Liverpool ise bu süreçte rakiplerine göre cok daha fazla puan kaybetti, lütfen artık biri bu ağlamaya son versin!

Hiç yorum yok: