20.10.2008

En iyi başlangıç?


Evet ilk 8 haftada PL'e en iyi başlangıç yapan takımı sorduk oyların %50'sini alan Liverpool 1. oldu, %33 ile Hull City 2. sırada yer aldı, %8'er oranla West Ham ve Chelsea 3. ve 4. sırayı paylaştılar.

Liverpool rakibi domine edememe sıkıntısı yaşıyor ama geçmiş sezonlara göre maç kazanma alışkanlığını elde etmiş gibi gözüküyorlar. Özellikle geriden gelip kazandıkları maçlar taraftarlarını kanser etse de öyle yada böyle kazanılan bu maçlar Chelsea ile birlikte zirvenin ortağı olmalarını sağladı. Hull City belki 2. sırada yer aldı bu ankette ama çok az bütçeyle, çoğunlukla alt liglerden tecrübesi olan oyuncularla büyük takımlara kafa tutan bu takım 1.'liği haketmişti. Öyle bir hırsla oynuyorlar, okadar iyi bir takım olmuşlar ki belki bu yerlerini koruyamazlar ama en kötü ligi orta sıralarda tamamlarlar.

Chelsea son 5 senede olduğu gibi bu sene de kendisinden beklenen başlangıcı yaptığı için az oy aldı belki, zaten beklentiler yüksekti, o beklentiler doğru çıktı ve yine orta sıralardaki West Ham ile birlikte kaldılar. Zola ile yükselişe geçen West Ham'da da işler gün geçtikçe daha iyi olacak gibi gözüküyor.
Newcastle, Tottenham, Everton gibi olağanüstü kötü başlangıç yapan takımlar ve Man City, Man Utd gibi daha yukarda olmaları beklenen takımlar tabiki bu listede yer alamadılar.

Hiç yorum yok: