21.10.2008

Komik bir maç; City - Magpies : 2 - 2


Dün Newcatle - Man City maçı futbolda bulunan her olayı içinde barındıran bir maçtı. City lehine verilen ve Beye'nin kırmızı kart görmesine sebep olan penaltıyı Robinho gole çevirdi ama o dakikadan sonra ev sahibi takım taraftarları tarafından, kendini yere attıp penaltı kazandırmasından dolayı sürekli ıslıklandığı için verimli olamadı.

Çok erken gol yiyen ve 10 kişi kalan Newcastle ancak bir mucize olursa maça ortak olabilirdi ki bir değil iki muzice oldu ve inanılmaz 2 golle biranda maçı kazanma şansı elde ettiler. İlk golde tilt gibi 4 kişiye çarpan top Ameobi'nin önüne düştü, Ameobi berbat bir vuruş yaptı ve o vuruşla golünü attı. 2. gol ise daha komikti City'li Dunne penaltı çizgisinin civarından muhteşem bir vuruşla kendi kalecisini avladı.

İki komedi golle öne geçtikten sonra ilk galibiyetlerine gitmenin verdiği heyecanla elleri ayakları titreyen Newscatle'lı oyuncular hata üstüne hata yaptılar ve bunlardan birini Ireland değerlendirdi. 2-2. Bukadar üst düzey oyuncuları olan bir takım nasıl olurda bu denli panik yapar, Newcastle'lı oyunculardan bahsediyoruz elbette! özgüven eksikliği bu olsa gerek! City de rahat kazanması gereken bir maçta 1 puanı zor kurtardı ama belki 100 maçta bir yenecek 2 golü bir maç içinde kalelerinde gördükleri için çok da suçlanamazlar.

Bu maç baya konuşulur. Haksız penaltı, haksız kırmızı kart, 2 komedi gol, bol mücadele.

Hiç yorum yok: